torsdag 21 juni 2012

Cirkus, oskyldigt?

Mitt första inlägg kommer faktiskt vara om cirkusar. Vi alla har väl säkert någon gång varit på cirkus, sett en elefant eller en tiger göra onaturliga saker. Men vad händer egentligen med djuren bakom kulisserna, och hur behandlas dem?

Varje dag blir cirkusdjur tvingade till att göra konster eller liknande, istället för att få vara i sin naturliga miljö. De åker långa transporter mellan städer och är instängda i en liten bur, tills de ska ut och underhålla den giriga människan. Ingen vet hur djuren behandlas heller, vem vet om djurskötarna inte misshandlar djuren för att få dem att göra konster?

I Sverige finns idag 7 cirkusar som reser runt med djur. Dessa djur, som delvis skyddas av den svenska lagstiftningen, uppträder utomlands halva delen av året. Det betyder att de tränas upp i länder som kanske inte ens har någon lagstiftning för djuren, och kan alltså behandlas hur som helst LAGLIGT.

Djuren ägnar alltså sitt liv till att underhålla oss människor. Men hur svårt är det inte att skita i att gå till en cirkus? De är instängda i en liten bur större delen av livet, och den andra delen tvingas de göra onaturliga konster som till och med kan ge dem skador.

Dessa djur har ingen frihet. Bojkotta cirkus med djur.

Källa: Djurens rätt

För läsare som vågar:
Obs! Varning för känsliga tittare

Elefanter på cirkus, slagna.



Vad kan du göra?
Gå aldrig på cirkus! Stöd inte dessa djurplågerier. Ta iställer med era barn på tivoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar